top of page

Risotto met reuzengarnalen

Prep Time:

30 Minutes

Cook Time:

1 Hour

Serves:

4 personen

Level:

Intermediate

Ingredients

  • 1 bos verse peterselie (ong. 20 g), enkel de blaadjes

  • 200 g ui gehalveerd

  • 2 teentjes knoflook

  • 120 g risotto rijst

  • 300 g vers jonge spinazie

  • 4 el olijfolie

  • 1 tl sambal oelek

  • 400 g water

  • 2 groentebouillonblokjes (elk voor 0,5L)

  • 1 zakje saffraan

  • 450 g rauwe gepelde reuzengarnalen

  • 4 el geroosterde gezouten pinda's, om te bestrooien

Bereiding

Dankzij de Thermomix is de bereiding van dit recept een fluitje van een cent.


  1. Doe de peterselie in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 8. Doe over in een kom en zet opzij.

  2. Doe de uien en de knoflook in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 5.

  3. Voeg de risotto rijst, 150 g jonge spinazie, de olijfolie, de sambal oelek, het water, de groentebouillon en de saffraan toe. Plaats het kookmandje in plaats van de maatbeker op het mengbeker deksel om spatten te voorkomen en kook 7 min/100°C/linksom/snelheid lepeltje.

  4. Voeg de reuzengarnalen, 75 g jonge spinazie en de versnipperde peterselie toe en kook 2 min/100°C/linksom/snelheid lepeltje.

  5. Voeg 75 g jonge spinazie tot en kook verder 2 min/100°C/linksom/snelheid lepeltje.

  6. Schik de risotto met garnalen op borden en strooi er de pindanoten

bottom of page