top of page

Frangepannetaart

Bijgewerkt op: 26 mrt






INGREDIƋNT

VoorĀ deĀ taart:

200 gr boter 2 eieren
l00 gr amandelpoeder
5Ā druppels amandel aroma 8 soeplepels melk
200Ā grĀ witteĀ suiker
175Ā grĀ zelfrijzendeĀ bloem

VoorĀ hetĀ glazuur:

100Ā gĀ poedersuiker
½ eetlepel water
½ eetlepel citroensap/sinaasappelsap/likeur= voor de kleur

BEREIDING

Boter,Ā eierenĀ en suikerĀ in deĀ mengbeker doenĀ en samenĀ goed mixen lĀ min/snelheid 3,5

Amandelpoeder- aromaĀ -Ā melk enĀ bloemĀ bijvoegenĀ enĀ alles goedĀ mengen 30Ā sec/ snelheid 3,5

DeegĀ in eenĀ ingevette enĀ bebloemde taartvorm van 24 cmĀ doen

eerstĀ deĀ bodemĀ bedekkenĀ enĀ deĀ rest vanĀ hetĀ deegĀ inĀ eenĀ spuitzakĀ doen,Ā opĀ het deegĀ watĀ abrikoosĀ jamĀ verdelenĀ ,danĀ deĀ rest vanĀ hetĀ deegĀ overĀ deĀ jamĀ verdelen.

In een voorverwarmende oven bakken op 780° C gedurende 30 à 35 minuten de taart laten afkoelen

een suikerglazuur maken voor over de taart

Voor de glazuur

Roer deĀ poedersuikerĀ met eenĀ halveĀ eetlepelĀ waterĀ (enĀ eenĀ halveĀ eetlepelĀ citroensap, sinaasappelsap ofĀ likeurĀ isĀ voor deĀ kleur)Ā tot eenĀ dikĀ papje.Ā ZonderĀ kleurstoffen wordtĀ hetĀ eenĀ witteĀ glazuur.

Blijf roeren tot het glazuur glanst.


NuĀ alleenĀ nogĀ het glazuur over de taart -Ā ofĀ wat anders -Ā latenĀ uitlopenĀ en

glad te strijken met een mes.

Recente blogposts

Alles weergeven

ComentƔrios


bottom of page