Bereid met behulp van de Thermomix.
Ingrediënten
1 bos verse peterselie (ong. 20 g), enkel de blaadjes
200 g ui gehalveerd
2 teentjes knoflook
120 g risotto rijst
300 g vers jonge spinazie
4 el olijfolie
1 tl sambal oelek
400 g water
2 groentebouillonblokjes (elk voor 0,5L)
1 zakje saffraan
450 g rauwe gepelde reuzengarnalen
4 el geroosterde gezouten pinda's, om te bestrooien
Bereiding
Dankzij de Thermomix is de bereiding van dit recept een fluitje van een cent.
Doe de peterselie in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 8. Doe over in een kom en zet opzij.
Doe de uien en de knoflook in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 5.
Voeg de risotto rijst, 150 g jonge spinazie, de olijfolie, de sambal oelek, het water, de groentebouillon en de saffraan toe. Plaats het kookmandje in plaats van de maatbeker op het mengbeker deksel om spatten te voorkomen en kook 7 min/100°C/linksom/snelheid lepeltje.
Voeg de reuzengarnalen, 75 g jonge spinazie en de versnipperde peterselie toe en kook 2 min/100°C/linksom/snelheid lepeltje.
Voeg 75 g jonge spinazie tot en kook verder 2 min/100°C/linksom/snelheid lepeltje.
Schik de risotto met garnalen op borden en strooi er de pindanoten over.
Receptje van COOKIDOO thermomix
Comments