top of page

Thermomix, de alleskunner onder keukenmachines

Welkom in wereld van de thermomix


Sinds een paar jaar ben ik in het zeer gelukkige bezit van een Thermomix. Het is echt ongelofelijk wat je met de thermomix allemaal kunt .

Ik sta er zelf nog elke dag van te kijken hoeveel mogelijkheden de thermomix bied .

Omdat ik vindt dat elke vrouw of man of wie dan ook een thermomix verdiend in zijn of haar keuken en er in limburg weinig advisor zijn

waar je ook workshops kunt volgen... ben ik advisor geworden voor de thermomix

Graag wil ik de mensen laten kennis maken met het keukenapparaat zonder aankoopverplichting en ook begeleiden na de aankoop.

waarschijnlijk denk je nu: een thermomix, wat is dat in hemelsnaam? Lees dan even verder dan leg ik je uit waarom ik hier zo ontzettend blij van wordt en wat deze machine allemaal voor leuks kan.Of kom naar gratis demo en ondek het zelf.


Wat maakt de Thermomix zo bijzonder?

De Thermomix is ideaal voor iedereen die graag bakt, kookt en van ‘homemade’ producten houdt,

maar daar eigenlijk niet zo heel veel tijd voor heeft. Dan is deze keukenmachine ideaal omdat hij (of is het een zij?) je heel veel werk uit handen neemt. De thermomix kan niet alleen hakken, kneden, verpulveren en mixen maar kan ook verwarmen en zelfs koken en dat gaat ook nog eens heel precies met een thermostaat die tot 120 graden gaat. Bij de Thermomix TM 6 kun je via de recepten zelf tot 160 graden gaan.

Dus je kan niet alleen je smoothies en shakes maken maar ook supersnel brooddeeg kneden, sojamelk en andere plantaardige melk maken, jam maken zonder dat je erbij hoeft te blijven om te roeren (dat doet de machine voor je), soep, rijst koken en honderden andere maaltijden snel en gezond klaarmaken zonder pakjes met allerlei kunstmatige e-nummers. Je kunt ijs maken, (vegane) mayonaise, pindakaas, amandel- en andere notenboter en natuurlijk ook (soja)yoghurt maakt de thermomix voor je klaar. Er zit een opzetstuk bij (Varoma genaamd) waarmee je groente en ook vis kunt stomen en zelfs vruchten kunt ontsappen om bijvoorbeeld appelsap, druivensap of kersensap te maken. In de komende tijd zal ik zeker een aantal recepten hier gaan plaatsen.

Een ander groot voordeel is dat de machine ontzettend snel is en heel simpel schoon te maken. En dat laatste is voor mij ook heel belangrijk want als ik een keukenmachine heb waarbij het veel werk is om die schoon te maken (ik denk hierbij aan mijn slow juicer) dan gebruik ik die maar heel weinig. De mengbeker en alle andere losse onderdelen kunnen zonder problemen in de afwasmachine. Maar je hebt de mengbeker ook snel schoon als je hem even laat draaien met een beetje warm water en wat afwasmiddel en er staat een spoelprogramma op . Echt ideaal.


Thermomix® TM6 kan zelfs fruiten op 160°C of langzaam koken ! De TM 6 kan sous vide koken en fermenteren.

Met Thermomix® wordt niet alleen het kookproces eenvoudiger, maar krijgt u ook onbeperkte kookinspiratie en instructies via de cookidoo.

Met de Cookidoo vindt je iedere dag iets nieuws om te eten





Waar komt de Themomix vandaan?

Thermomix wordt gemaakt door het Duitse bedrijf Vorwerk en bestaat al sinds de jaren 70. In Duitsland maar ook in andere Europese landen is de Thermomix zeer populair. Kijk op Youtube maar eens bij Thermomix en thermomix Benelux je vindt honderden voornamelijk Engelse en Duitse (en ook een paar Nederlandse) video’s met recepten en instructies. In Duitsland zijn er zelfs speciale tijdschriften en receptenboeken met alleen maar recepten voor de Thermomix.

Want de Thermomix is heel erg gewild. Ondanks de hoge prijs zijn er in 2015 meer dan een miljoen exemplaren van de TM5 verkocht. En terecht, van yoghurt, pruimenjam, tomatenpesto, salade, smoothies tot heerlijke Turkse en italiaanse gerechten het kan er allemaal in worden gemaakt. ook wortel-notentaart , koffiebonen gemalen en ook de sojamelk voor sojalatte . En dat alles in een fractie van de tijd die je normaal nodig zou hebben om al deze recepten te maken.

Zelf huidverzorgingsproducten en schoonmaakproducten maken.

Je kunt zelfs creme, lotion en andere huidverzorgingsproducten maken in de Thermomix maken omdat deze ook heel goed emulgeert. En ook voor reinigingsproducten heb ik al een paar leuke recepten op Youtube gezien dus die ga ik ook zeker proberen.

Het is geloof ik wel overduidelijk dat ik erg enthousiast ben over deThermomix. Hij past prima bij mijn doel om minder (plastic) afval te produceren en zoveel mogelijk zelf te maken en bespaart veel tijd. Veel inspiratie haal ik op de website van Monica Aromalifstyle


Mocht je ook enthousiast geworden zijn en meer willen weten over deThermomix ....


Of wil je zelf graag aan de slag met de thermomix of wens je een Thermomix te kopen?

Dan zal ik je graag hierbij helpen . Ik geef gratis de basisdemo bij je thuis of kom deze demo volgen in mijn kookatelier.Ze zijn hier in stock of je kiest voor een gratis levering

of neem al eens een kijkje in de App van cookidoo : www.cookidoo.be of op : youtube: thermomix benelux TV







Recente blogposts

Alles weergeven

Notomatosaus

Mijn kleinzoon Sai kan helaas bijna niets verdragen wat eten betreft. Aangezien Sai verzot is op spaghetti, maakte ik een nieuwe variant.

bottom of page