top of page

Notomatosaus

Bijgewerkt op: 9 feb.

Hallo iedereen, ik ben een zoektocht begonnen naar eetbare producten voor mijn kleinzoon Sai.


Sai is een lieve 5-jarige peuter die helaas bijna niets kan verdragen wat eten betreft. Zo mag hij bv geen ei, geen melkproducten , geen nachtschade groenten en fruit zoals bijvoorbeeld aubergine. paprika, zoete paprika, hete pepers, aardappelen met uitzondering van zoete aardappelen en yams (wortelknollen), tomaten en courgette.


Aangezien Sai verzot is op spaghetti, maakte ik een nieuwe variant voor hem. Hieronder vind je de stappen voor deze notomatosaus, die enorm in de smaak viel.


Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie

  • 2 uien, grof gesnipperd

  • 2 teentjes knoflook, grof gesneden

  • 7-8 wortels, geschild en in stukjes (hoe kleiner, hoe sneller klaar)

  • 3 bietjes, gekookt en in stukjes

  • 50 ml water

  • Basilicum, tijm, rozemarijn en zout naar smaak


Bereiding


Verhit de olie in een pan en voeg de uien en knoflook toe. Na een minuut of twee voeg je de wortels toe en bakt ze nog twee minuten op middelhoog vuur mee. Voeg de bietjes en het water toe en breng aan de kook.

Zodra het kookt zet je de pan op een laag vuur en laat zachtjes pruttelen tot de wortel zacht is.

Wil je een gladde saus? Pak dan de staafmixer en maak de saus zo glad als je lekker vindt. Voeg eventueel nog wat water toe als de saus nog te dik is. Breng de saus op smaak met zout en de kruiden. Naar wens kan je stukjes tofu, kip of vlees toevoegen. Heerlijk met een (volkoren) pasta!

Tip je kunt ook nog broccoli of rode bloemkool toevoegen.

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page